Surukukat

Kukat ovat osa suruperinnettä. Osanottokukat toimitetaan tarvittaessa meiltä suoraan surukotiin. Surukukat ovat usein valkosävyisiä, rauhallisia ja harmonisia. Osanottokukkien tarkoitus on osoittaa vainajan läheisille myötäelämistä suuren surun keskellä.

Osanottokukat voi tilata ottamalla yhteyttä myymälään.

Kukat hautajaisissa

Hautaukseen liittyvät kukat pyritään sitomaan useimmiten kuvastamaan vainajaa. Erityisesti arkkulaitteeseen voidaan sitoa paljon tunnetta ja muistoja mukaan. Työ voidaan sitoa vainajan istuttaman puun oksista, oman pihan kasveista, lähimetsän puolukan varvuista tai rakkaan mökkipaikan sammaleeseen. Intohimoisen golfaajan arkunkoristeessa voi olla vaikkapa pala nurmea.

Arkun koriste voi olla myös esimerkiksi arkun poikki kulkeva köynnös, seppele, kukitettu sydän tai perinteinen sienikahvaan sidottu arkkulaite. Mahdollisuuksia on valtavasti, eikä ajatuksia ja toiveita tarvitse epäröidä esittää. Arkunkoriste voidaan myös sitoa kokonaan maatuvaksi.

Arkkulaitetta tilatessa on hyvä kertoa, tullaanko arkkua liikuttamaan, tämä vaikuttaa siihen, miten arkkulaite kiinnitetään arkkuun. Me hoidamme arkkulaitteen toimituksen ja kiinnityksen arkkuun Akaassa ja lähialueilla, joten siitä ei omaisten tarvitse kantaa huolta.

Siunaustilaisuudessa laskettavat kukat ovat usein pisaran muotoon sidottu kimppu tai surulaite. Surukimppuun tai laitteeseen voidaan arkunkoristeen lailla sitoa mukaan vainajalle tärkeitä kasveja tai muuta materiaalia. Surukimppu voidaan myös sitoa kokonaan maatuvaksi.

Surukimppuun tai laitteeseen liitetään kortti tai nauhat. Kukat toimitetaan kirkkoon tai kappeliin Akaassa ja lähialueilla suoraan puutarhalta. Kukkatyössä on selkeästi näkyvillä kukkien tilaajan nimi, jotta omat kukat löytyvät siunaustilaisuuden alussa helposti.

Muistotilaisuudessa kukkia voi olla buffetpöydässä, ruokapöydissä ja muistopöydällä vainajan kuvan ja kynttilän vieressä. Buffetpöydän asetelma voidaan sitoa joko laina-astiaamme tai omaisten omaan astiaan. Vaikka buffetpöytään sidottaisiin kimppu, voi maljakon tuoda meille muutamaa päivää ennen siunausta, niin kimppu saadaan sitoa maljakkoon hyvin istuvaksi.

Toimitamme kukat sekä kappeliin/kirkkoon että muistotilaisuuteen Akaassa ja lähialueilla.

Tarvittaessa voimme sopia kukkien suunnitteluajan myös läheisen kotiin, jolloin kukista voidaan keskustella kaikessa rauhassa.