Hääkukat

Hääpäivänä kaiken tulee olla täydellistä, niin myös kukkien. Hääkukkien suunnittelulle onkin hyvä sopia suunnitteluaika noin kuukautta ennen häitä.

Voit kysyä tarkempaa tarjousta hääkukista lähettämällä sähköpostilla / FB Messengerin kautta ideakuvia toivomastasi tyylistä. Kerro viestissä myös mitä kukkia toivot: morsiuskimppu vai muu morsiamenkoriste, sulhasen viehe, kaasojen kimput, ranne- tai hiuskukat, sormuspojan tai morsiuneidon kukat, morsiusparin vanhempien kukat? Vaihtoehtoja on paljon, joten pohdinnassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Erilaisia vaihtoehtoja voidaan myös ideoida yhdessä. Hääkukkiin voidaan sitoa mukaan jotakin hääparin yhteiseen tekemiseen tai historiaan liittyvää. Hääkukkia miettiessä on hyvä olla mielessä jokin budjettiraami, jossa kukkien kanssa toimitaan. Tiukallakin budjetilla pärjää, kun se tiedetään hyvissä ajoin. Pieni budjetti ei tarkoita tylsiä tai huonoja kukkia!

Hääkimppu / morsiamen kukat

Perinteisesti morsiamella on hääkimppu. On olemassa myös paljon muita vaihtoehtoja perinteisen kädensijasta kannettavan kimpun lisäksi.

Kädensijasta kannettava kimppu voi olla pyöreä tai laskeutuva, rento ja boho-henkinen tai säännönmukainen ja tiivis. Käsivarrella kannettava pitkänomainen kimppu on näyttävä: esimerkiksi kallasta tulee upea, juhlava käsivarsikimppu. Kimpun voi kantaa ranteen päällä, kukka-osan laskeutuessa ranteen molemmilta puolilta. Koristeen voi sitoa palloksi, jota kannetaan lenkistä, tai kranssin tai käsilaukun muotoon. Vain taivas ja mielikuvitus on rajana. Älä epäröi ottaa yhteyttä ja esittää myös niitä mielikuvituksillisempia ideoita, me pidetään kyllä haasteista!

Morsiamenkoristeen lisäksi voi miettiä jo etukäteen haluatteko erillisen heittokimpun. Jos morsiuskimpun haluaa säästää itsellään, voidaan sitoa erillisen kimppu samoista / saman tyylisistä materiaaleista heitettäväksi.

Morsiamella voi olla myös hiuskukka, seppele, kukista tehdyt korvakorut tai muu kukkakoriste kimpun lisäksi.

Vieheet

Vieheitä voi häissä kantaa sulhasen lisäksi esimerkiksi bestmanit, sormuspoika ja morsiusparin vanhemmat. Jos kukkia on häissä paljon, voi olla mukava miettiä jokin kukka tai väri, jota on vain morsiusparin kukissa.

Vaikka kaikki häiden kukat tottakai ovat yhteensopivia, voidaan bestmanien vieheet tehdä samoista materiaaleista kuin kaasojen kukkakoristeet ja taas morsiusparin vanhempien kukat keskenään samoista kukkamateriaaleista. Tai voisihan sulhasella olla vieheen sijaan vaikka kukitettu rusetti tai kravatti!

Morsiusparin vanhemmille voidaan tehdä esimerkiksi miehille vieheet ja naisille hius- tai rannekukat, kukitetut korvakorut tai jokin muu kukkakoru.

Kaasojen kukat

Kaasojen kimput ovat yleensä pienemmät, mutta saman sävyiset kuin morsiuskimppu. Upean kontrastin saa aikaan myös, jos kaasojen kimput ovat vaalean sävyiset, mutta morsiuskimpussa on mukana jotain vahvoja värejä.

Kimppujen sijaan kaasoilla voi olla esimerkiksi seppeleet tai pienemmät hiuskukat. Hiuskukkina voidaan käyttää yksittäin langoitettuja kukkia tai yhtä, monesta kukasta sidottua hiuskoristetta, joka kiinnitetään pinneillä kampaukseen.

Rannekukat ovat todella suosittuja kaasojen kukkia. Rannekukat voidaan yksinkertaisimmillaan toteuttaa yhdestä kukasta tai muutamasta pienestä kukasta.

Juhlapaikan kukat

Häiden buffetpöydän kukat ja muut isommat kukka-asetelmat voidaan toteuttaa meiltä löytyviin laina-astioihin. Laina-aika astioissamme on yleensä yksi viikko, tästä voidaan kuitenkin sopia tapauskohtaisesti.

Kukat voidaan mainiosti siirtää vihkimisen jälkeen kirkosta juhlapaikalle. Kirkkoon kukkia voidaan sitoa esimerkiksi alttarin edustalle, kirkon sisääntuloon tai vaikka pienet kimput penkkien päihin kiinnitettäväksi.

Juhlapaikalla suosittuja ovat köynnöksiksi ruokapöytien keskelle asetellut vihreät. Yleisesti käytetään ruskusta, mutta muitakin vaihtoehtoja toki on. Talvihäissä upean pöytäkoristeen saa käyttämällä ruskuksen rinnalla esimerkiksi oliivia, eucalyptusta tai pihtaa. Havupuiden alla on suositeltavaa käyttää kertakäyttöisiä pöytäliinoja/kaitaliinoja, jotta mahdollisesti vuotava pihka ei aiheuta hankaluuksia liinojen puhdistuksessa. Meidän kautta saa hankittua esimerkiksi kuitukangasta monessa erivärissä, joka sopii tähän tarkoitukseen.

Vuokraa myös kuvauskaari!

Juhlapaikalle näyttävän valokuvauspisteen saa metallisen kehyksen avulla. Kaareen voi toteuttaa koristeet itse, tai tilata meiltä valmiit kukkakoristeet. Kehys on leveydeltä 180 cm ja korkeudelta 200 cm.

Kuvauskehys kootaan osista, ja kuljettaminen onnistuu myös henkilöautolla. Jos kehykseen tilataan meiltä kukkatyöt, tuomme ja kokoamme kehyksen juhlapaikalla Akaassa ja naapurikunnissa. Tarvittaessa toimitamme kukkakaaren myös kauemmaksi, kysy tästä mahdollisuudesta tarjousta erikseen.

Ota yhteyttä

Ole yhteydessä, niin räätälöidään juuri teille sopiva hääkukkien kokonaisuus!